התכנית לפרסום בפייסבוק

 

הרבה מפרסמים טוענים שלקמפיינים בפייסבוק יש חיים קצרים. בד”כ תוך כמה ימים מחירי הפרסום עולים, כמות ההקלקות יורדת וצריך להחליף מודעות או לשנות את הגדרות הקהלים.

פה בדיוק נכנס ההדרכה ליצירת קמפיינים ירוקי-עד.

קמפיין ירוק-עד הוא קמפיין שרץ לתקופה ארוכה באופן אוטומטי וממשיך להביא תוצאות לאורך זמן. סוג הקמפיינים האלו עובד כ”כ טוב בגלל משהו שאנחנו קוראים לו “המנוע”.

הקמפיין מורכב מסדרה של מודעות שמזינות את המשפך השיווקי שלכם בעוד ועוד קהל חדש ורלוונטי מבלי שתצטרכו לעשות משהו נוסף אחרי הבנייה של הקמפיין הראשוני.

אם אי פעם רציתם לבנות מכונה שמזרימה לכם לקוחות לעסק דרך פייסבוק מבלי להתעסק איתה יותר מידי – זאת ההדרכה בשבילכם!

בתכנית הפעולה הזו אתם עומדים לגלות:

• 5 השלבים של המשפך השיווקי

• 3 המודעות הקריטיות לבניית קמפיין ירוק-עד

• איך להשתמש בקהלים דומים, המרכיב הסודי של הקמפיינים בהזנה עצמית

• נוסחת 5 השלבים לכתיבת פוסט שמוכר

• 2 השימושים שכל משווק חייב לעשות בפיקסל של פייסבוק

• 3 הרשימות שכל בעל עסק צריך

• איך יוצרים קמפיין פרסומי בפייסבוק מא’ ועד ת’

• 5 שיטות לאופטימיזציה (שיפור) של קמפיינים

• שיטת “אווז הזהב” לטיפול בקמפיינים שמתעייפים

ועוד ועוד…

אם אתם שואפים להוציא יותר מהפרסום שלכם בפייסבוק ולהשתחרר מהצורך לבנות עוד ועוד מודעות חדשות – זאת הדרכה המדויקת עבורכם. הקדישו מעט זמן לבניית הקמפיין ירוד-עד עכשיו, והוא יחסוך לכם המון זמן אח”כ.

בהצלחה!

עומר בר
מייסד ומנכ”ל
המעבדה לשיווק דיגיטלי

אחוז ההשלמה של הקורס

0.00%

התחילו כאן

לחצו עליי להסבר קצר על אתר ההדרכות

ראשית, אם אתה חבר בקהילת העסקים של המעבדה לשיווק דיגיטלי, יש לך אפשרות להעלות כל שאלה שיש לך לגבי תכנית הפעולה הזו (או כל שאלה אחרת על שיווק) בתוך *קבוצת המאסטרמיינד הפרטית שלנו בפייסבוק.

*זמין רק עבור חברי קהילת העסקים של המעבדה… רוצים להצטרף ולקבל ליווי אישי מצוות המומחים שלנו? לחצו פה

הנה איך להפיק את המירב מתכנית הפעולה הזו:

1. עברו על כל התכנים פעם אחת: קראו את כל התכנים, צפו בכל הסרטונים והורידו את כל הכלים שמצורפים לתכנית הפעולה הזו לתיקייה ייעודית במחשב. אל תנסו להשלים את משימות השיעור עד שלא סיימתם לקרוא את כל תכנית הפעולה. זה יעזור לכם להבין את התמונה המלאה לפני שתנסו ליישם את השלבים השונים בשיווק שלכם.

2. השלימו את כל משימות השיעור: בכל תכנית פעולה יש משימות שמטרתם להוביל אותך לעבר התוצאה הרצויה. השלימו כל שלב בסדר המתאים כדי להשיג את התוצאה של תכנית הפעולה הזו.

לסיום, בואו נראה איך להשתמש בממשק תכניות הפעולה.

1. סרגל התקדמות: מראה את אחוז ההתקדמות שלכם בתכנית הפעולה הספציפית. בכל פעם שמסמנים את תיבת הסימון (שלצידה המספר 3) סרגל ההתקדמות מתמלא.

2. חלקי ההדרכה: ההדרכה מחולקת לכמה חלקים שמכילים כמה שלבים בדרך להשגת תוצאה רצויה. ברגע שתסמנו את כל השלבים בתוך חלק מסוים של ההדרכה, תיבת הסימון של אותו חלק תסומן באופן עצמי.

3. תיבת סימון סיום שלב: הקליקו על תיבת הסימון כדי לאשר סיום שלב בהדרכה. לחיצה על תיבת הסימון תעדכן את סרגל ההתקדמות ותקרב אתכם שלב אחד קדימה לעבר התוצאה שלכם.

4. לחצנים: השתמש בלחצנים זה כדי לפתוח ולסגור את הלשוניות שבהם נמצא התוכן של אותו שלב.

5. אזור התוכן: כאן נמצא התוכן של תכנית הפעולה שמורכב מסרטונים, טקסט וקישורים שונים.

6. כלים להורדה: ברוב תכניות הפעולה תמצאו כלים ודפי עבודה שיעזרו לכם ליישם את המידע שיש בהדרכה. לחצו על הקישורים המסומנים באדום ושמור את הקבצים לתיקייה ייעודית במחשב. אנחנו ממליצים לעשות תיקייה נפרדת לכל תכנית פעולה.

7. סימון משימות השיעור: מתחת לחלק מהשלבים יהיו משימות שעליכם לעשות כדי להשלים את אותו שלב. אם אתם רוצים לקבל תוצאה מצפייה בהדרכה, עשו את המשימות האלו!

8. כפתור סיום שלב: הקליקו על הכפתור הזה כדי לאשר את סיום השלב. לחיצה על הכפתור תסמן וי בתיבת סימון השלב ותפתח את השלב הבא בהדרכה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך להשתמש בתוכנית פעולה הזו

תכנית הפעולה הזו מחולקת לכמה שלבים:

שלב 1: נבין מהם העקרונות הנכונים לפרסום בפייסבוק.

שלב 2: נעשה הכרות עם מערכת הפרסום של פייסבוק.

שלב 3: נלמד איך לכתוב טקסטים ולבחור תמונות כדי ליצור מודעות מעולות.

שלב 4: נכיר את הפיקסל של פייסבוק ומהם השימושים השונים שלו.

שלב 5: נלמד איך להגיע ולהגדיר את קהלי היעד המדויקים ביותר לעסק שלכם.

שלב 6: ניצור קמפיין ירוק-עד מא’ ועד ת’.

שלב 7: נבין איך לשפר את המודעות ומה עושים אם הקמפיין מתעייף.

לאורך השיעורים השונים תתבקשו להוריד דפי עבודה, להשלים משימות שונות ולבצע תרגילים. אם תעקבו אחר הדרישות של תכנית הפעולה, יהיה לכם בסוף ההדרכה קמפיין ירוק-עד מושלם, שמכניס לקוחות על אוטמט דרך פייסבוק.

אני ממליץ שתעברו על כל ההדרכה פעם אחת, מההתחלה ועד הסוף. לאחר מכן, עברו על השיעורים שוב, עקבו אחר הצעדים וצרו את הקמפיין שלכם, בהתאם להוראות.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

חומרי עזר להדרכה

1. הורידו את דפי העבודה שילוו אתכם בהדרכה זו, בלחיצה על הקישור הבא.

דפי העבודה מכילים את תרשים משפך השיווק ומבנה קמפיין ירוק-עד, רשימת המודעות שצריך ליצור לקמפיין, סוגי הקהלים שצריך ליצור, צ’קליסט להתקנת פיקסלים ותבנית לכתיבת מודעות לפייסבוק.

2. הורידו את המדריך ״פוסטים שמוכרים – 5 סוגי הפוסטים שיעזרו לך למשוך יותר לקוחות בפייסבוק״.

במדריך הזה אספנו את הפוסטים הטובים ביותר שעשינו בהם שימוש בעסק שלנו ובעסקים של לקוחות שלנו, כדי למשוך לקוחות חדשים דרך פייסבוק. אבל אתם יכולים בקלות להתאים את התכנים לעסק שלכם.

כדי שתוכלו להפיק את המירב מהידע שאני משתף במדריך הזה, צירפתי דוגמאות לפוסטים שכאלה עם התייחסות ספציפית לאיך ולמה הם עובדים.

3. הורידו את התבנית ליצירת תעודת זהות שיווקית של הלקוח האידאלי.

בעזרת התבנית הזו אפשר לאתר תחומי עניין והתנהגויות שישמשו אותנו לטירגוט (פרסום לקהל מפולח) קהל ממוקד בפייסבוק. בקישור הבא אתם יכולים לראות דוגמה לתעודת זהות שיווקית מלאה ללקוח אידאלי בתחום של אילוף כלבים.

להרחבה על יצירת פרסונה של לקוח אידאלי, אתם מוזמנים לבדוק את תוכנית הפעולה *מפת הדרכים ליצירת מחקר שוק.

*תוכנית פעולה זו זמינה רק עבור חברי קהילת העסקים של המעבדה… לפרטים והצטרפות לחצו כאן.

  • אפשר להדפיס את חומרי העזר או לקרוא אותם אונליין בעזרת תוכנה לקריאת מסמכי PDF כמו Abobe Reader.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

הקדמה

רגע לפני שמתחילים…

ההדרכה הבאה מחולקת לשני חלקים:

1. האסטרטגיה מאחורי קמפיין ירוק-עד: מהם הטכניקות של הפרסום בפייסבוק שמאפשרות לנו להשיג זרם תמידי של לקוחות שנחשפים כל הזמן להצעות שלנו.

2. יצירת הקמפיינים בפייסבוק: איך יוצרים את הקמפיינים ויוצר את מערכת הפרסום של פייסבוק כדי להגדיר קמפיינים שרצים באופן קבוע, שבועות, חודשים ואפילו שנים בפייסבוק.

אם אתם מתחילים, צפו בשני החלקים של ההדרכה כדי להבין גם את האסטרטגיה וגם איך עושים את זה בפועל.

אבל גם יש לכם ניסיון כלשהו בפרסום בפייסבוק, אתם עדיין תלמדו הרבה מהטכניקות והשיטות שמופיעות בחלק הראשון ומהטריקים וקיצורי הדרך שמופיעים בחלק השני.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

למה צריך להשתמש בקמפיינים ירוקי-עד

למה קמפיינים ירוקי עד?

1. קמפיינים בפייסבוק סובלים משחיקה לאורך זמן: לא כמו בפרסום בגוגל, שבו יש ביקוש כל הזמן (כי אנשים מחפשים מילת חיפוש כלשהי) בפייסבוק אנחנו עובדים לפי צפיות. כלומר, אנחנו דוחפים את הפרסומות שלנו לאנשים ולכן כמות העיניים מוגבלת.

יש כ-4 מיליון גולשים באתר פייסבוק באופן שבועי וכמות הלקוחות הפוטנציאליים שלנו היא רק חלק קטן מתוך הקהל הזה. לכן כשהגולשים נחשפים למודעה שלנו שוב ושוב, הקמפיין יתחיל לסבול משחיקה לאורך זמן.

אם אתם מפרסמים לקהל הישראלי, תשימו לב שאחרי כמה ימים או מקסימום שבועיים, הקמפיין פשוט מפסיק להשיג הקלקות, לידים ומכירות.

2. חיסכון בזמן, כסף ומאמץ: השאיפה של כל מפרסם ובעל עסק היא שהקמפיין יהיה כמה שיותר אוטומטי כדי שיחסוך לנו זמן כסף ומאמץ.

אם אנחנו מגדירים סיסטם שעובד עבורנו, מקבל החלטות, משיג עוד לקוחות ועוזר לנו להשיג את המטרה שאנחנו מחפשים… לא אנחנו צריכים לעשות את זה.

לכן אנחנו חוסכים זמן בכניסה לקמפיין לבדוק שהכל עובד כמו שצריך או לעשות שינויים.

אנחנו חוסכים כסף כי אנחנו בטוחים שהקמפיין עובד כמו שצריך בפייסבוק ואין מודעות פחות טובות שמבזבזות לנו כסף. ברגע שנבנה את זה בצורה טובה, גם לא תצטרכו לשלם לאנשי מקצוע שיעשו את זה עבורכם.

בנוסף, נחסוך גם מאמץ מנטלי ונפסיק לחשוב מאיפה מביאים לקוחות החודש.

3. לתת לפייסבוק לעשות את העבודה: כמו שמכונה יודעת לבצע עבודה טוב יותר מאדם, כך גם מערכת הפרסום של פייסבוק יודעת לעשות את העבודה, אם הגדרנו נכון את כל ההגדרות. אם יש לנו משפך שיווקי, נוכל לתת למערכת הפרסום של פייסבוק לעשות עבורנו את כל העבודה ולהעביר את הגולשים בין השלבים השונים במשפך.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

המנוע!

בהדרכה היום תלמדו איך ליצור את המנוע. מנוע של תנועה שיודע איך להזרים תנועה.

היופי במנוע זה שהוא יודע להזין את עצמו. חוץ מתשלום על הפרסום, לא צריך לשנות כמעט שום דבר בקמפיינים. וככל שהמנוע הזה עובד יותר, כך הוא משתפר יותר ויכול להשיג תוצאות טובות יותר.

איך עושים את זה?

הדרך שאנחנו עושים את זה היא בעזרת 3 קהלים עקיריים.

  • לשלוח לקוחות חדשים למשפך
  • קהלים דומים (לוקאלייק)
  • קידום של תוכן (דלת פתוחה)

פייסבוק מזהה איזה אנשים עושים פעילות כלשהי במודעות שלנו. לדוגמה מי האנשים שנרשמים למגנט לידים או רוכשים משהו, ולפי אותם אנשים אפשר לייצר קהלים דומים. אפשר להשתמש בפייסבוק כדי למצוא עוד אנשים שדומים לאנשים שעשו פעולה רצויה.

אנחנו עושים את זה גם בעזרת קידום תוכן ועיקרון של הדלת הפתוחה (מההדרכה של משפך שיווקי). אנחנו יוצרים תכנים, מאמרים וסרטונים שעוזרים להניע את המנוע הזה.

הדבר השלישי הוא שימוש במערכת הפרסום בפייסבוק והגדרות מיקוד קהל היעד שלה כדי להגיע לקהל הפוטנציאלי עבורנו. המטרה היא שעוד ועוד אנשים יחשפו כל הזמן להצעות ולתכנים שלנו ויניעו את כל המהלך הזה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

1. העקרונות של פרסום נכון בפייסבוק

חמשת השלבים של המשפך השיווקי

מערכת היחסים עם הלקוח:

דמיינו לעצמכם שגבר פונה לבחורה שהוא רואה לראשונה ברחוב ומציע לה להתחתן איתו… זה די ברור שהיא תגיד לא, נכון?

זאת הטעות החמורה שהרבה מפרסמים בפייסבוק עושים. במקום לנסות ליצור מערכת יחסים עם הלקוח הם מנסים לקפוץ ישירות למיטה.

הפרסום בפייסבוק שונה. חשוב לזכור תמיד שאנחנו עושים עסקים עם אנשים. לכן אנחנו לא יכולים לקפוץ ישר למיטה ולהציע לאנשים לקנות את המוצר הראשי שלנו.

האסטרטגיה הנכונה היא למשוך את הקהל הפוטנציאלי למשפך השיווקי, לגרום לו להשאיר את הפרטים שלו, ליצור התחייבות קטנה ולבנות איתם מערכת יחסים שבסופו של דבר, תוביל להרבה מכירות.

5 השלבים של משפך השיווק

שלב 1 – חשיפה: מדובר הפעם הראשונה שמישהו נחפש לחברה, לעמוד העסקי או למודעה. בלי חשיפה, שום דבר לא יכול לקרות!

שלב 2 – מעורבות:  ננסה להשיג מעורבות מהגולשים בעזרת קידום תוכן (הדלת הפתוחה). תוכן זה מאמר, וידאו, או כל פיסת תוכן אחרת.

במקרה של שימוש במאמר, המעורבות מתרחשת כאשר הגולש לוחץ על המודעה ומגיע למאמר באתר או בבלוג.

במקרה של סרטון וידאו, המעורבות מתרחשת כאשר גולש שנחשף לסרטון וידאו צפה בו במשך 10, 5 או אפילו 3 שניות.

מעורבות יותר מתקדמת מתרחשת כאשר הגולש עשה צעד נוסף כמו לתת לייק לעמוד, להגיב או לשתף את הפוסט.

לפני שנמשיך לשלב הבא, חשוב שתבינו למה זה כל כך חשוב לקדם תוכן…

  • עיקרון הדלת הפתוחה: בפעם הראשונה שלקוח נחשף לעסק שלנו, הוא צריך לראות דלת שלנו פתוחה. כלומר, אנחנו רוצים תחילה לתת לו להיכנס ולהציץ פנימה, לפני שאנחנו מבקשים את הפרטים שלו ,מבקשים ממנו להתחייב או לרכוש משהו.
  • יצירת מערכת יחסים עם הלקוח: כדי להתחיל את מערכת היחסים ברגל ימין, צריך לתת ללקוח משהו שהוא רוצה לקבל. במקרה של שיווק דיגיטלי, אנחנו מתחילים עם תוכן בצורות שונות.
  • הורדת עלויות הפרסום: הרבה יותר זול לעשות קידום של תוכן בפייסבוק מאשר קידום של דף נחיתה או כל פעולה שדורשת מהגולש להשאיר פרטים. כלומר, אנחנו נשלם מחיר נמוך יותר על כל קליק או חשיפה, ולאורך זמן, זה יכול להוזיל את עלויות הפרסום.
  • פייסבוק אוהבת תוכן: פייסבוק היא פלטפורמה של שיתוף תוכן, ולכן מערכת הפרסום תתן עדיפות לתוכן תחילה, ורק אח”כ לקמפיינים של הרשמה או מכירה.
  • החזר טוב יותר על ההשקעה: בסופו של דבר, מי שמקדם תוכן לאורך זמן, פשוט מקבל החזר טוב יותר על ההשקעה שלו.

שלב 3 – הרשמה: בשלב הזה נעודד את הלקוח להירשם ולמסור את הפרטים שלו בתמורה למגנט לידים (“שוחד אתי” שלא ניתן לסרב לו) , כמו מדריך חינמי, צ’יקליסט, קופון ,הרשמה לוובינר וכו’.

בעזרת הפרטים של הלקוח, נוכל לעשות לו פולואפ באחת מהדרכים הבאות:

  • דיוור אלקטרוני: אם ביקשנו מהלקוח רק את כתובת האימייל שלו, נוכל להמשיך את השיווק עזרת דיוור אלקטרוני.
  • מכירה טלפונית: אם ביקשנו מהלקוח פרטים מלאים עבור מגנט הלידים, נוכל להתקשר ולבצע מכירה טלפונית.

אבל המפתח בשלב הזה הוא קודם כל להשיג את הפרטים של אותו לקוח פוטנציאלי.

שלב 4 – רכישה: ברגע שיש לו כבר את פרטי הלקוח, נוכל להציע לו לרכוש מאיתנו את אחד מהדברים הבאים…

  • הצעת דומינו: מוצר או שירות בעלות נמוכה יחסית, שקשה מאוד לסרב לו ומעודד רכישה אימפלסיבית.
  • הצעה עיקרית: אחד מהמוצרים או השירות העיקריים שהעסק מוכראם אנחנו לדוגמא עושים משפך אוטומטי אנחנו ננסה למכור ללקוח את הצעת הדומינו

לעומת זאת אם נעשה וובינר נרצה למכור ללקוח את ההצעה העיקרית.

שלב 5 – רכישה חוזרת: לאחר שהלקוח רכש בפעם הראשונה, אנחנו צריכים לגרום לו לרכוש בשנית. אם הוא קנה את הצעת הדומינו, נציע את ההצעה הראשית. אם הוא קנה את ההצעה הראשית, נציע “ממקסם רווח” שזה כל הצעה שעושים אחרי הרכישה של המוצר הראשי

ברוב המקרים, החלק הכי רווחי בכל מערכת היחסים עם הלקוח, קורה בשלב הרכישה החוזרת. הסיבה לכך היא שהרכישה החוזרת לא מתרחשת פעם אחת, אלא בכל פעם ופעם שהלקוח קונה מאיתנו לאחר הפעם הראשונה.

מעורבות מאפשרת לנו “לצבוע” (לסמן או לתייג) את הגולשים הרלוונטים יותר מתוך כל הגולשים שנחשפו לתוכן.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

טמפרטורת קהל היעד

המפתח לקמפיין ירוק-עד מוצלח הוא הבנה של טמפרטורת קהל היעד…

אפשר לחלק את ה”טמפרטורה” של קהל היעד לשלושה מצבים עיקריים:

1. לקוח קר: מדובר בגולש שנחשף אלינו בפעם הראשונה ועדיין לא עשה שום צעד שמראה על התעניינות. ללקוח קר כזה נציג תוכן חינמי.

2. לקוח חם: מדובר בלקוחות שכבר נחשפו אלינו בעבר והביעו סוג של מעורבות בתוכן. לקוחות חמים הם גם נרשמים ברשימת תפוצה שנמצאים בה לאורך כמה זמן אבל עד עדיין לא קנו מאיתנו. לקוחות פוטנציאליים יכולים להיות ברשימת התפוצה שלכם במשך חודשים ואפילו שנים, עד שהם ירכשו משהו.

3. לקוח לוהט: כאן נמצאים לקוחות שנחשפו להצעה כלשהי, הגיעו לדף המכירה ומתלבטים האם לקנות או לא. לקוחות חמים נוספים הם לקוחות שקנו והשתמשו במוצר או בשירות שלנו וחושבים לעשות עוד צעד אחד לעבר הפתרון לבעיה. כמובן שכאן נמצאים גם אותם לקוחות נאמנים שקונים מאיתנו שוב ושוב.

הסוד הוא לפרסם לשלושת הקהלים השונים כאשר לכל קהל יש מודעה נפרדת. כל מודעה מדברת על נושא אחר כאשר המטרה היא להניע את הלקוח להמשיך לשלב הבא במשפך השיווק.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

3 מודעות שכל קמפיין ירוק-עד צריך

3 מודעות שכל קמפיין ירוק-עד צריך

בקמפיין ירוק-עד נשתמש בסך הכל בשלוש מודעות בלבד. כל מודעה מיועדת לסוג אחר של קהל יעד לפי הטמפרטורה והשלב שבו הוא נמצא במשפך השיווק.

1. מודעה לקהל קר: מודעה לקידום תוכן, כאשר המטרה היא לגרום ללקוח לצרוך את התוכן ולהראות מעורבות כמו לקרוא מאמר, לצפות בסרטון וידאו או להיכנס לאתר.

2. מודעה לקהל חם: מודעה לקידום הרשמה אל מגנט הלידים. בשביל להעביר את הלקוח לשלב הבא, אנחנו צריכים לאסוף את הפרטים שלהם ולרשום אותם לרשימת התפוצה.

מודעה לקהל לוהט: מודעה עם הצעה, שמניעה את הלקוח אל דף מכירה של מוצר או שירות כלשהו. המודעה פונה לקהל שיש לנו את הפרטים שלו ואנחנו יודעים שהוא מחפש פתרון לבעיה, לכן אפשר לקדם מודעה שמציעה לו לרכוש מוצר או שירות כלשהו.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

מטרת הקמפיין בפייסבוק

מטרת הקמפיינים בפייסבוק

המטרה של כל מודעה היא פשוט להעביר את הגולש לשלב הבא במשפך השיווק. מחשיפה אל מעורבות, ממעורבות אל הרשמה וכן הלאה. וזה נכון לכל מקור תנועה שבו נשתמש.

הנה דוגמה לתהליך שנרצה להעביר את הלקוח בתוך המשפך השיווקי.

שלב 1 – דלת פתוחה: נציג ללקוח תוכן חינמי כלשהו, כאשר בתוכו יש הפנייה למגנט הלידים.

שלב 2 – מגנט לידים: נציע ללקוח סוג של “שוחד אתי” עבור הפרטים שלו, כאשר בתוך מגנט הלידים שהוא מקבל יש הצעה לרכוש משהו.

שלב 3 – הצעה: נציע ללקוח לרכוש מאיתנו מוצר או שירות כלשהו.

כלומר, בכל שלב תהיה קריאה לפעולה לעבור לשלב הבא.

הבעיה היא שלא כל מי שיגיע לשלב הדלת הפתוחה ויחשף לתוכן, ירשם להורדת מגנט הלידים… ולא כל מי שירשם לקבל מגנט הלידים ירכוש משהו. לכן אנחנו מייצרים מודעות נוספות שידחפו את כל מי שלא המשיך הלאה, לשלב הבא במשפך.

ככה נראה התהליך שנרצה להעביר את הלקוח בעזרת המודעות של הקמפיין ירוק-עד.

המודעות עוזרות לנו לדחוף את הגולשים לשלב הבא במשפך. כלומר, כל מי שנחשף לתוכן החינמי ולא נרשם למגנט הלידים, יראה מודעה להורדת מגנט הלידים. כל מי שנרשם למגנט הלידים ולא רכש, יראה מודעה עם הצעה לרכישה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

שימוש בקהלים דומים – הסוד מאחורי מודעות ירוק-עד

קהלים דומים (Lookalike) – הסוד מאחורי מודעות ירוק-עד

בעזרת כלי יצירת הקהלים במערכת הפרסום של פייסבוק, אפשר לייצר קהל דומה לקהל שביקר במודעות של השלבים השונים. ככה אנחנו יכולים להזין את המודעות בקהל רלוונטי וממוקד יותר.

כלומר, בעזרת כלי הקהלים במערכת הפרסום של פייסבוק, ניצור קהל דומה לכל מי שרכש או המוצר השירות שאני מציע (שלב 3 במשפך). לקהל הדומה הזה נפרסם מודעה אל השלב הקודם במשפך, כלומר נשלח אותם אל שלב מגנט הלידים (שלב 2 במשפך).

מהקהל שנרשם למגנט הלידים, (שלב 2 במשפך) ניצור קהל דומה ונציג להם מודעות שמובילות אל שלב הדלת הפתוחה (שלב 1 במשפך), כלומר נשלח אותם לתוכן חינמי.

ומהקהל שביקר בשלב הדלת הפתוחה ונחשף לתוכן החינמי (שלב 1 במשפך) נוכל לייצר עוד קהלים, להם נציג מודעה אל עוד תוכן חינמי (בחזרה לשלב 1 במשפך).

היתרון הגדול במשפך השיווק זה שהוא לא עובד רק בכיוון אחד. על סמך הפעילות שביצעו מבקרים קודמים, אפשר להיעזר בכלי הפרסום (כמו קהלים דומים) כדי שמערכת הפרסום של פייסבוק תוכל להמליץ על קהלים נוספים שרלוונטים וצריכים להיחשף לתוכן החינמי, למגנט הלידים ולהצעה עצמה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

מעשה בשני משפכים

משפך מספר 1 – משפך קלאסי

שלב 1: הרשמה למדריך חינמי (מגנט לידים) בדף דף נחיתה. נשלם על כל הרשמה להורדת המדריך בערך 5 שקלים.

שלב 2: לאחר ההרשמה, הגולש עובר לדף מכירה שבו נציע לו לרכוש מדריך במחיר נמוך (הצעת דומינו).

הבעיה היא שרק 1 מתוך 20 נרשמים קונים בד”כ את המדריך.

כלומר, עלות רכישת לקוח חדש היא 100ש”ח (5 שקלים לנרשם כפול 20 נרשמים).

משפך מספר 2 – משפך ירוק-עד

שלב 1: הפצת מאמר בחינם (דלת פתוחה) לפני ההרשמה למדריך החינמי (מגנט לידים). עלות לכל גולש שמקליק על המודעה וקורא את המאמר היא בערך 0.4 ש”ח לקליק.

שלב 2: בסוף המאמר יש הנעה לפעולה להרשמה למדריך החינמי. במצב כזה, 1 מתוך 15-20 אנשים נרשמים להורדת המדריך. כאשר בד”כ העלות שנשלם על כל הרשמה היא 7 ש”ח. אמנם קצת יותר יקר, אבל היתרון הגדול מגיע בשלב המכירה.

שלב 3:  לאחר ההרשמה, הגולש עובר לדף מכירה שבו נציע לו לרכוש מדריך במחיר נמוך (הצעת דומינו). אבל בגלל שהגולש עובר דרך מאמר, נגלה ש-1 מתוך 10 אנשים שנרשמו להורדת המדריך רכשו (לעומת 1 מתוך 20 במשפך השני).

כלומר, עלות רכישת לקוח ירדה ל-70 ש”ח ולא 100 ש”ח, כמו במשפך הקלאסי.

למה זה קורה?

הסוד הוא להתחיל בקידום של תוכן. כשאנחנו מתחילים עם הפצה של תוכן חינמי, אנחנו מצליחים להביא ערך מקדים לקהל גדול יותר של לקוחות פוטנציאליים.

בנוסף, בהמשך המשפך השיווקי, אנחנו מצליחים לגרום ללקוח לקנות בגלל שיצרנו מערכת יחסים חזקה יותר. כלומר, התחלנו קודם כל בהפצת תוכן איכותי בנושא שמעניין את הלקוח, ורק אח”כ ביקשנו ממנו להתקדם לשלב הבא בתהליך ולהירשם להורדת המדריך. זה כבר שתי פעולות שהגולש עשה איתנו, אז יש סיכוי גדול יותר שהוא יעשה פעולה שלישית. עכשיו שאנחנו מבקשים ממנו לקנות משהו, הוא יהיה הרבה יותר מוכן לקחת את הצעד הבא איתנו.

חלוקת תקציב מומלצת לפרסום

40%: קידום תוכן (מאמרים, וידאו וכו’)

50%: קידום של מגנט הלידים

10%: קידום של מוצר או שירות לרכישה. הפרסום מכוון לאנשים שכבר נרשמו למגנט הלידים או לאנשים שכבר צרכו מאיתנו סוג של תוכן.

אני מזמין אתכם לבחון את חלוקת התקציב אצלכם, אבל יכול להיות שתגלו שאתם צריכים לשחק קצת עם המספרים עד שתקבלו תוצאה רצויה. אבל זאת חלוקת תקציב מומלצת להתחיל איתה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

2. הכרות עם מערכת הפרסום בפייסבוק

למה להשתמש במערכת הפרסום של פייסבוק?

1. בשנים האחרונות הפוסטים שאנחנו מפרסמים בעמוד אנחנו סובלים מירידה בחשיפה האורגנית. אם בעבר היה אפשר להגיע ל-50% אחוז ומעלה מהאוהדים בעמוד, כיום נוכל להגיע רק לאחוזים בודדים.

2. מערכת הפרסום מאפשרת לנו להשיג תוצאות מאוד ממוקדות, להגיע ללקוחות שלא עשו לנו לייק לעמוד ויכולים להיות לקוחות פוטנציאליים.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

סוגי מודעות בפייסבוק

המודעות הם אבני הבניין של קמפיין פרסומי בפייסבוק. יש לנו 2 סוגים של מודעות שאנחנו מקדמים

פוסטים לעומת מודעות

פוסט או סטטוס: כל דבר שאנחנו מעלים לעמוד הפייסבוק העסקי (טקסט, לינק, סרטון וכדומה) שאנחנו מחליטים לתת לו להיחשף לקהל בצורה אורגנית. כלומר, לא אנחנו לא משלמים כסף עבור הפצה של הפוסט הזה מעבר להפצה הרגילה בהתאם לכללים של פייסבוק.

מודעה: פוסט ששילמנו ששילמנו כסף עבור ההפצה שלו. כלומר, ברגע שאנחנו לוקחים פוסט רגיל ומבקשים לקדם אותו בתשלום, הוא הופך למודעה. אפשר לזהות אותו בעזרת המילה Sponsored או ממומן שמופיעה מתחת לשם העמוד. אנחנו משתמשים בסוג כזה של מודעות כדי להשיג פעולה ספציפית. כל פוסט אפשר לקדם כמודעה, אבל לא כל מודעה היא פוסט.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

מטרת המודעות בקמפיין

כאשר אנחנו מבקשים ליצור קמפיין חדש, הדבר הראשון שמערכת הפרסום תשאל אותנו זה, “מהי מטרת הקמפיין?”. נכון לצילום וידאו זה, יש 15 מטרות שונות שאפשר לעשות בעזרת מערכת הפרסום של פייסבוק.

כדי לבנות קמפיין ירוק-עד נשתמש בעיקר בארבעה סוגים של מודעות:

  1. שליחת אנשים לאתר
  2. הגדלת ההמרות באתר
  3. קידום פוסטים
  4. השגת צפיות בסרטונים

כך נראה מסך בחירת מטרת הקמפיין

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

מיקומים: איפה מופיעות המודעות

1. זרם החדשות Newsfeed: מודעות שמופיעות בתוך הפיד הרגיל של פייסבוק. לא רואים אותם כל הזמן, אלא כל מספר פוסטים של חברים יהיו מודעה.

2. מודעות צד: מודעות בעמודה הימנית או השמאלית, תלוי בשפת הממשק. ככל שאמשיך לגלול למטה, אני עדיין ימשיך לראות את המודעות האלו.

3. מודעות מובייל: מופיעות באפליקציה או בדפדפן כשגולשים בפייסבוק דרך המובייל בתוך הפיד הרגיל של פייסבוק. אין מודעות צד במובייל. אלו רוב המודעות שהגולשים רואים, כי רוב האנשים נכנסים לפייסבוק דרך האפליקציה.

ברוב המקרים, פרסום למובייל מעט יקר יותר, אבל אנשים במובייל יותר מעורבים והסיכוי שייצרו איזשהי מעורבות עם התוכן שלנו גבוהה יותר.

4. מודעות אינסטגרם: אינסטגרם נרכשה על ידי פייסבוק וכיום אפשר גם לפרסם שם מודעות, דרך מנהל המודעות. המודעה מופיעות באפליקציה במובייל ואפשר לזהות אותה בעזרת המילה ממומן או Sponserd שמופיעה ליד מעל התמונה.

הפרסום באינסטגרם מגיע גם לגולשים שלא עשו לייק לעמוד שלנו באינטסגרם או שעוקבים אחרינו. כלומר, יש לנו אפשרות לפרסם לכל אדם שיש לו חשבון באינטסגרם.

5. מודעות רשת הקהלים (Network Audience): מודעות שנמצאות באפליקציות, משחקים או אתרים שונים ברשת.

לרוב אנחנו נשתמש במודעות אלו לצורך רימרקטינג (שיווק מחדש), לאנשים שצפו בהצעה ולא רכשו. ככה אנחנו יכולים לרדוף אחרי הלקוח אל כל מקום שהוא גולש באינטרנט וככה נהנה מאפקט של שיווק מצטבר.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

מיקוד קהל היעד

היתרון הגדול בפרסום בפייסבוק הוא שאפשר להיות מאוד ממוקדים. אנחנו עושים את זה ע”י 4 תחומי מיקוד עיקריים:

1. דמוגרפיה: ניתן להגיע לגולשים לפי משתנים דמוגרפיים שונים כמו מיקום מסוים (מדינה, עיר, אזור ואפילו שכונה), גיל, מין, שפה, מצב משפחתי, השכלה (מה ואיפה למדו), מקום עבודה (חברה או תפקיד ספציפי), אירועי חיים.

בפרסום בארה”ב פועלים בבלעדיות עוד משתנים כמו הגדרות סוציואקונומיות, מוצא/אתניות והשקפה פוליטית.

2. תחומי עניין: ניתן להגיע לגולשים לפי התחומים שמעניינים אותם לדוגמה, גולשים שמתעניינים בגולף או ביוגה, גולשים שמדברים על שיווק באינטרנט או לייפסטייל.

בנוסף אפשר להגיע לגולשים לפי מילות מפתח מסוימות. למשל, יהיה אפשר להשתמש בתחום העניין ‘יוגה’ כדי להגיע לגולשים שמשתמשים הרבה במילה יוגה.

תחת תחומי עניין אפשר להגיע גם לגולשים שעשו לייקים לעמודים עסקיים גדולים. לדוגמא אפשר להגיע לאנשים שעשו לייק למועדון של יוגה. או מומחה ליוגה שיש לו דף עסקי מספיק גדול. שימו לב, אי אפשר לפרסום לאוהדי כל עמוד. ישנם עמודים קטנים מידי שפייסבוק לא הכניסה למאגר הפרסום. אבל כדאי לבדוק האם משהו השתנה מפעם לפעם.

3. התנהגות: פייסבוק אוספת המון מידע ממקורות פנימיים, למשל באיזה סוג מכשיר סלולרי (Iphone או Android) משתמש הגולש כאשר הוא משתמש באפליקציה של פייסבוק. ככה לדוגמה, אפשר להציג מודעות רק לאנשים שהם מנהלי עמודים בפייסבוק.

בנוסף, פייסבוק רוכשת מידע ממקורות חיצוניים ומצליבה את המידע עם הנתונים שיש לה על הגולשים. לדוגמה, בארה”ב אפשר לפרסם רק לאנשים שיש ברשותם רכב מסוג מסוים.

דבר נוסף הוא פילוח לפי קטגוריות מסוימות, למשל פרסום רק לאנשים שמשתמשים בסוג מסוים של טכנולוגיה.

4. קשרים חברתיים (התקשרויות): אפשר לפרסם רק לגולשים שעוקבים אחרי עמוד, משתמשים באפליקציה או התעניינו באירוע. התנאי היחיד זה שאלו יהיו העמודים, אפליקציות או אירועים שהמפרסם יצר.

אפשר גם להגיע רק לגולשים שלא אוהדים את העמוד, משתמשים באפליקציה או התעניינו באירוע שהמפרסם יצר. ככה אנחנו מסננים את אותם גולשים שעשויים להיחשף לתכנים באופן אורגני.

אופציה נוספת היא לפרסם לחברים של אנשים שאוהדים את העמוד, משתמשים באפליקציה או התעניינו באירוע שהמפרסם יצר.

שילוב של 4 התחומים השונים מאפשרים לנו להגיע לקהל יעד מאוד ספציפי ולחשוף את המודעה רק בפני מי שבאמת רלוונטי למטרה שלנו.

5. קהלים מותאמים מראש: כאן מדובר לפרסום לאנשים שיש לך פרטים שלהם כמו אימייל, טלפון או מספר משתמש בפייסבוק. בנוסף אפשר לפרסם רק לאנשים שביקרו באתר האינטרנט או השתמשו באפיליקציה שלי.

אופציה נוספת תחת קהלים מותאמים, היא האופציה לפרסם לקהלים דומים, שנקראים באנגלית Lookalike. פייסבוק יוצרת עבורך קהל שהמאפיינים שלו דומים לאנשים שביקרו באתר, השתמשו באפליקציה שלי או דומים לאנשים שיש לי את הפרטים שלהם.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

המבנה של קמפיין פייסבוק

את כל הניהול של המודעות עושים באזור שנקרא מנהל המודעות או Ad Manager. כדי להצליח בפרסום בפייסבוק, חשוב להבין את ההיגיון מאחורי יצירת מודעות ומהו המבנה של קמפיין פייסבוק.

לקמפיין פייסבוק יש שלושה שלבים עיקריים:

1. המטרה העיקרית של הקמפיין: בשלב זה תגדירו את התוצאה שתרצו שישיג קמפיין הפרסום שלכם. האם זה צפייה בסרטון, שליחת אנשים לאתר או אולי מעורבות בפוסט.

2. סדרת מודעות או Ad Set: כל קמפיין יכול להכיל בתוכו מספר רב של סדרות מודעות. בשלב זה תגדירו משתנים כמו תקציב, פרק זמן שהקמפיין יהיה באוויר וסוג התמחור. אבל הדגש בסדרת המודעות הוא בחירת הקהל. במבנה של הפרסום בפייסבוק, כל סדרת מודעות יכולה לפנות אל לקהל יעד אחר. כך נוכל ליצור פילוח ברמת הקמפיין ולבנות סדרת מודעות אחת לנשים ואחרת לגברים לדוגמה..

3. מודעה: כל סדרת מודעות יכולה להכיל בתוכה מספר רב של מודעות. בשלב זה נגדיר מה הלקוחות יראו, כלומר את הקריאייטיב של המודעה, שיכול לכלול בתוכו תמונה, טקסט וסרטון, תלוי בסוג הקמפיין. כך נוכל ליצור כמה מודעות לאותו קהל ולבחון איזה מודעה עובדת טוב יותר בקהל הזה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

האלגוריתם של מערכת הפרסום של פייסבוק

בעזרת האלגוריתם של פייסבוק, אנחנו יכולים להשיג תוצאת טובות מאוד. הנה כמה דברים שהאלגוריתם של פייסבוק יכול לעשות:

1. בחירת קהל היעד המתאים ביותר עבור המטרה שלי.

2. יצירת קהל דומה (Lookalike): יצירת קהל דומה לאנשים שהראו מעורבות בתכנים שלי או שיש לי סוג של מידע עליהם, לדוגמה, כלי הפרסום של פייסבוק יכול ליצור קהל דומה לאנשים שהורידו את מגנט הלידים שלי.

3. בחירת המיקום המתאים לפרסום המודעה: האלגוריתם יכול לבחור עבורי מהו המיקום הטוב ביותר להציג את המודעה שלי, בהתאם להגדרות ולמטרות שהגדרנו בשלב הקמפיין.

4. חלוקת התקציב: האלגוריתם יכול לזהות מתי זה הזמן המתאים ביותר להשקיע את התקציב ויחלק את הכסף בצורה שתביא לך את ההחזר על ההשקעה בצורה הטובה ביותר.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

3. איך ליצור מודעות מעולות בפייסבוק

מרכיבי המודעה

מודעה מכילה כמה מרכיבים:

1. הוכחה חברתית: אפשר לראות שבחלק העליון של הפוסט מופיעים שמות של כמה חברים שאוהבים את אותו עמוד עסקי. החלק הזה מופיע אוטומטית אם לאותו גולש יש חברים שאוהדים את העמוד המפרסם ומופיע רק בפוסט ממומן. זה אחד היתרונות שיש לפוסט ממומן שאין לסטטוס שנחשף בצורה אורגנית לקהל.

2. טקסט: יש טקסט שמתאר על מה מדובר בפוסט הזה ומהווה הקדמה או הסבר לתוכן של הפוסט, שבמקרה הזה הוא לינק.

3. תוכן: בד”כ כאן תופיע ההנעה לפעולה בהתאם למטרה של הפוסט, עליה דיברנו בחלק הקודם. במקרה הזה אפשר לראות שהמטרה של הפוסט היא לגרום לגולשים להקליק על המודעה ולבקר באתר Udemy שם מחכה להם מבצע של 70% הנחה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

קריאטיב

הקריאייטיב של המודעה מורכב משני חלקים עיקריים, תמונה וטקסט, שקובעים כמה המודעה תהיה אפקטיבית.

לתמונה יש חשיבות גדולה מאוד בכל פוסט. המטרה של תמונה היא למשוך את תשומת הלב של הגולשים ולעורר עניין. אנחנו חיים בעולם שבו אנחנו נחשפים להמון מסרים שווקיים שונים בעולם סביבנו ובייחוד בפייסבוק. בגלל זה צריך לעשות את כל המאמצים כדי לבלוט ולגרום לגולשים לעצור דווקא על הפוסט שלכם.

לתמונה טובה יהיו כמה מאפיינים עיקריים:

1. קונטרסטיות (ניגודיות) גבוהה: בתמונה טובה יהיה ניגדיות גבוהה בין הצבעים השונים, צבע אחד בולט במיוחד לעומת האחרים או שהיא פשוט תבלוט יותר לעומת כל הפוסטים האחרים שנמצאים בפיד של פייסבוק.

אפשר לראות בגלגל הצבעים איזה צבעים מנוגדים זה לזה.

2. גורם ההפתעה: תמונה טובה יכולה לעורר בגולש את חווית ההפתעה. הפתעה מתרחשת כאשר יש הבדל בין הציפייה לבין התוצאה בפועל. המטרה היא שהגולש ישאל את עצמו ״מה אני רואה?״, ״למה אני רואה את זה?״ או ״למה הוא פרסם את זה?״. לא חייבים לגרום לפרובוקציה, כי פייסבוק יכולה לחסום תמונות כאלו, אבל היא עדיין צריכה להפתיע את מי שנתקל בה.

3. אסתטיות: זה יכול להיות תמונה של אדם, איור, מוצר או נוף מסוים. ככל שהתמונה אסתטית, יפה יותר ועונה על חוקי הקומפוזיציה, כך העין תמשך אליה ותרצה להסתכל עליה עוד.

4. מושכת את העין: תמיד תחשבו, מהם האלמנטים השונים שאפשר לצרף לתמונה שיעשו אותה מושכת יותר. לדוגמה, תמונת אדם שמסתכל לכיוון מסוים תגרום לגולש שנתקל בתמונה להסתכל גם כן לאותו כיוון.

5. קריאה לפעולה: אם המטרה היא שאנשים יקליקו על התמונה, אפשר לנסות לשלב תמונות שיש עליהם קריאה לפעולה, כמו לדוגמה כיתוב שאומר ״הקליקו פה״ או תמונה של כפתור.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

דוגמאות לתמונות מוצלחות

בחלק הבא אראה לכם כמה תמונות מוצלחות ואסביר למה הם פעלו כל כך טוב.

תמונה אפקטיבית 1 - אגודל
ניגודיות – אגודל מופנה מטה לעומת אגודל מופנה מעלה שהוא בעצם הלייק של פייסבוק.

מושכת את העין – בגלל שהאגודל מופנה מטה, גם העין נמשכת להסתכל מטה, אל הכותרת של הפוסט.

 תמונה אפקטיבית 2 - ידיים
ניגודיות – ובנוסף אנחנו לא נתקלים בהרבה בתמונות כאלו בפרסומות (במקרה הזה, זאת הייתה פרסומת לחברת ביטוח) או בפיד של פייסבוק ולכן היא פעלה טוב.

מושכת את העין – יד קטנה על יד גדולה גורמת למוח לרצות להבין את הפרופרציות ולכן להתעכב על התמונה עוד כמה רגעים.
 תמונה אפקטיבית 3 - מקולי קלקין

אלמנט ההפתעה –  כולם מכירים את התמונה אבל כשנתקלים בה בפייסבוק הגולש הממוצע עוצר ושואל את עצמו ״למה מישהו פרסם את התמונה הזאת?״.

 תמונה אפקטיבית 4 - כלב עם משקפיים

אלמנט ההפתעה – הגולש הממוצע יעצור על התמונה הזו כי משהו בתמונה של כלב עם משקפיים שמסתכל על מחשב פשוט נראה מוזר.

 תמונה אפקטיבית 5 - ילד עם שרירים

אסתטיות – זאת דוגמה לתמונה שהיופי שלה מגיע מדמות הילד החמוד שלובש פפיון וסוודר עם משבצות. זה מראה שיגרום לגולש לעצור ולהסתכל עוד על התמונה הזו. רק חשוב שהתמונה עצמה תהיה קשורה לפוסט עצמו. במקרה הזה הפוסט דיבר על ״שיווק חזק״ ולכן התמונה של הילד עם השרירים המצויירים עבדה מעולה.

 תמונה אפקטיבית 6 - מצייר על לוח

מושכת את העין – גולש שנתקל בתמונה כזו עם המון מידע שמצויר על הלוח יעצור לרגע וינסה להבין מה הוא רואה. זה פעל מעולה לקדם וובינר בנושא פרסום בפייסבוק ולהמחיש את העובדה שיש המון בלאגן (כמו בלוח) ובהדרכה נעשה עבורך סדר.

 תמונה אפקטיבית 7 - אקדח בראש

הפתעה – הגולש שואל את עצמו ״למה הוא רוצה לירות בעצמו?״ ולכן יעצור ויקרא את הפוסט כדי להבין על מה מדובר.

מושכת את העין –  העין נמשכת לתמונה של אנשים שמסתכלים ישירות אלינו.

 תמונה אפקטיבית 8 - עומר הרשמה נפתחה

מושכת את העין –  כמו שאמרנו מקודם, העין נמשכת לתמונה של אנשים שמסתכלים ישירות אלינו.

קריאה לפעולה –  יש כיתוב על התמונה שאומר ״ההרשמה נפתחה״. זה רלוונטי ומניע לפעולה את מי שמבין על מה מדובר. אבל זה גם מושך את תשומת הלב של מי שלא מבין איזה הרשמה נפתחה ובגלל זה יגרום לו לעצור ולקרוא את הפוסט כדי להבין על מה מדובר.

 תמונה אפקטיבית 9 - בחורה לייק

מושכת את העין – מחקרים מעידים שתמונה של בחורה מושכת את תשומת הלב של גברים אבל גם של נשים בצורה שווה. ובתמונה הזו, כאשר הבחורה מסתכל ישירות על הגולש, זה יוצר אפקט משיכה כפול. במקרה הזה, גם היה לנו תירוץ להשתמש בתמונה של בחורה בגלל שהיא עושה לייק והפוסט היה על פרסום בפייסבוק.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

כללים חשובים לשימוש בתמונות

1. וודאו שאתם מכבדים את זכויות היוצרים של התמונה: אל תשתמשו בתמונה שאין לכם אישור להשתמש בה למטרות פרסומיות.

2. המעיטו בשימוש בטקסט על התמונה ככל האפשר: כלל מקסימום 20% טקסט על תמונה שהיה בעבר, בוטל. אבל גם כיום, תמונה שמכיל יותר מ-20% טקסט עליה תחשף לפחות אנשים.

3. חשוב להתנסות סוגים שונים של תמונות: במערכת הפרסום אפשר לבחון עד 6 תמונות בו זמנית. בגלל שאי אפשר לדעת איזה תמונה תעבוד טוב יותר, חשוב להתנסות עם תמונות שונות עם טקסט דומה כדי לבדוק איזו תמונה עובדת בצורה הטובה ביותר.

4. התאמה לגודל מסך שונה: בדקו את התמונה גם מחשב וגם במכשיר הנייד. לדוגמה, אל תשימו טקסט שהוא קטן מידי כדי לראות אותו במכשיר נייד מסוים.

5. בלי הטעייה: אל תשתמשו בטריקים שגורמים לגולשים להליק על תמונה ואז הם יגלו באתר תוכן אחר לחלוטין.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

נוסחת 5 השלבים לכתיבת פוסטים שמוכרים

המטרה של הטקסט במודעה הוא להניע את הגולש לפעולה בהתאם למטרה שלנו. נוכל לעשות זאת בעזרת נוסחת חמשת השלבים לפוסט מעולה בפייסבוק.

נשתמש לשם כך בנוסחה הקלאסית של הכתיבה השיווקית – AIDA, זה בעצם ראשי תיבות של נוסחה המכילה 4 חלקים:

Attention – תשומת לב: לתפוס את תשומת הלב של הגולשים שנחשפים לפוסט.

Interest – עניין: לעורר עניין ולגרום לגולשים להמשיך לקרוא את הפוסט.

Desire – רצון/השתוקקות: לגרום לגולשים להשתוקק ולרצות להצעה בפוסט.

Action – קריאה לפעולה: להניע לפעולה בהתאם למטרה הספציפית שבחרתם לפוסט הזה.

טקסט של מודעה מוצלחת יכיל את כל ארבעת החלקים האלו.

כשאני יוצר מודעה בפייסבוק, ארשום את האותיות בעמוד חדש בוורד ואז אנסה למלא את השורות לפי האות המסוימת. לדוגמא…

A – מהי הטעות הקטלנית של 95% מבעלי העמודים, והאם גם אתם עושים אותה?

I – במקום לנצח את כל היכולות האדירות של פייסבוק,אתם פשוט לא יודעים מה עובד ומה לא…

D – מה אם הייתה דרך למשוך אליכם לקוחות באופן קבוע לעסק – מבלי לבזבז את כל הזמן שלך על שיווק?

A – יצרתי הדרכה קצרה שתסביר לך את העניין – אחת ולתמיד. להרשמה ללא עלות לחצו כאן:

אני בונה את הטקסט של המודעה בסדר הזה – תשומתלב, עניין, תשוקה, קריאה לפעולה. זה חייב להיות בסדר הזה.

אפשר להשתמש בתמונה של המודעה כדי להדגיש כל אחד מהשלבים של נוסחת AIDA.

השלב החמישי בנוסחה הוא הוכחה חברתית: הוכחה חברתית זה כאשר מישהו אחר מעיד עלינו, במקום שאנחנו נעיד על עצמנו. מי שנחשף להוכחה החברתית מרגיש שזאת המלצה אובייקטיבית מצד שלישי ולא ניסיון להניע לפעולה מאת המפרסם. לכן הוכחה חברתית היא אחד מהדברים שהכי משפיעים על היכולות שלנו לשכנע אנשים.

הנה דוגמא לפוסט שמכיל הוכחה חברתית.

בחלק התחתון של הפוסט אפשר לראות שכבר 2,500 גולשים צפו בסרטון, 38 עשו לייק, 7 תגובות ושלושה שיתופים. אם הגולש מסתכל בתגובות ורואה גולשים אחרים מפרגנים על המודעה, המוצר או השירות, זה משמש כהוכחה חברתית מעולה. גם תיוגים של חברים בתגובות, משמש כהוכחה חברתית חזקה. מהסיבה הזו כדאי לעודד את הגולשים לתייג.

ברגע שאנחנו מקדמים פוסט אורך זמן ההוכחה החברתית רק עולה ועולה. אפשר לראות פה פוסט שקידמנו לאורך זמן של כמה חודשים. בנתיים הוא צבר 118 שיתופים, מעל 700 לייקים ומעל 100 תגובות, שחלקן הגדול זה גולשים שתייגו את החברים שלהם. הפוסט הזה נחשף למעל 119 אלף אנשים, כשחלק משמעותי הוא אורגני ואת זה ניתן לראות מהחלוקה של הגרף הכתום/צהוב בהיר.

ברגע שהגולש רואה פוסט עם הרבה שיתופים, הוא מרגיש הרבה יותר בטוח בעצמו לשתף את הפוסט בעצמו. מה שיוצר לנו חשיפה אורגנית והוכחה חברתית גדולה. זאת הסיבה שכדאי לשתף תוכן איכותי וליצור מודעות שרצות לאורך זמן רב.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

דוגמאות למודעות טובות

הורידו את המדריך ״פוסטים שמוכרים – 5 סוגי הפוסטים שיעזרו לך למשוך יותר לקוחות בפייסבוק״.

במדריך הזה אספנו את הפוסטים הטובים ביותר שעשינו בהם שימוש בעסק שלנו ובעסקים של לקוחות שלנו, כדי למשוך לקוחות חדשים דרך פייסבוק. אבל אתם יכולים בקלות להתאים את התכנים לעסק שלכם.

כדי שתוכלו להפיק את המירב מהידע שאני משתף במדריך הזה, צירפתי דוגמאות לפוסטים שכאלה עם התייחסות ספציפית לאיך ולמה הם עובדים.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

דוגמאות למודעות לא טובות

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

הלימה – המפתח לקמפיין ירוק-עד מוצלח

הלימה היא עקרון חשוב מאוד בשיווק דיגיטלי. הכוונה בהלימה בהקשר זה, היא יצירת המשכיות הגיונית בין המודעה לתוכן שהגולש נחשף אליו לאחר שהוא מקליק על המודעה.

הלימה ברמת המסר: אם גולש מקליק על מודעה שמדברת על פרסום בפייסבוק, אבל מגיע למאמר שמדבר על דפי נחיתה, לא תהיה הלימה בין המודעה לתוכן ולכן הגולש יעזוב את העמוד מהר מאוד.

פייסבק עוקבת את הזמן שהגולש שוהה בדף אינטרנטי כלשהו, לאחר לחיצה על מודעה. הנתון הזה משפיע על “ציון הרלוונטיות” של המודעה. זהו משתנה שפייסבוק משתמשת בו כדי לקבוע את מחיר וכמות החשיפה שמודעה תקבל. כדי שקמפיין ירוק-עד יתן החזר טוב על ההשקעה, אנחנו צריכים לנסות ולשמור על מחיר חשיפה והקלקה כמה שיותר זול. לכן, חשוב מאוד לשמור על הלימה בין המודעה לתוכן.

גם אם משתמשים בפערי מידע במודעה, צריך להקפיד תמיד על שילוב בין יצירת סקרנות לבין רלוונטיות.הסיבה לכך היא שמודעה מסוג זה תשיג עבורכם הרבה הקלקות במחירים זולים מאוד, אבל אלו יהיו קליקים פחות איכותיים. כלומר, אנשים שילחצו על הפוסט, יסתובבו באתר לכמה שניות ויעזבו מיד בגלל שהם לא מצאו מה שהם ציפו למצוא בו.

אם אתם מבטיחים לגולשים הרים וגבעות, אבל לא מספקים הסחורה בצד השני – המודעה לא יהיה אפקטיבית ומחירי הפרסום יהיו גבוהים מאוד.

הנה דוגמה לטעות קטנה שעשינו באחד מהקמפיינים שלנו. הרצנו מודעות פייסבוק לדף נחיתה כלשהו. המודעה הייתה מודעה בפורמט טקסט ארוך (כלומר, היה עליה המון תוכן) והמסר העיקרי היה “3 אבני היסוד להצלחה בשיווק דיגיטלי”. השאיפה הייתה שהגולש יקרא את כל הטקסט ורק אחרי זה יגיד לדף נחיתה שמספר לו על הצעה לקבל גישה לספרייה שלמה של הדרכות בחינם.

הבעיה הייתה שבטעות פרסמנו את המודעה גם כמודעת צד שמאל. כפי שניתן לראות בתמונה, במודעה צד שמאל כל הטקסט לא מופיע. ולכן כל מי שלחץ על המודעה הגיע לדף נחיתה עם כותרת שונה לגמרי. ככה נראית חוסר הלימה…

אז אל תעשו את הטעות שאנחנו עשינו. שמרו על הלימה בין מקור התנועה והמודעות אל דף הנחיתה.

הנה דוגמה להלימה טובה בין המודעה לדף הנחיתה. אותה תמונה, אותו מסר ראשי. מושלם.

הלימה ברמת המשפך: בקמפיין ירוק-עד, השאיפה היא שגולש שמקליק על מודעה של תוכן (דלת פתוחה), ירשם גם למגנט הלידים וגם ירכוש את המוצר או השירות שאנחנו מציעים במשפך, בביקור הראשון שלו במשפך. כדי שמקסימום גולשים יעברו ברצף בין ההצעות במשפך השיווק, צריך שתהיה הלימה בין ההצעות השונות.

לדוגמה, אם התוכן מדבר על פרסום ממומן בפייסבוק, מגנט הלידים וההצעה צריכים גם הם לדבר על פרסום ממומן בפייסבוק. מומלץ מאוד לא להציע לגולש שהקליק על מודעת תוכן בנושא אחד, מגנט לידים, מוצרים או שירותים על נושאים שונים, אפילו אם הם קשורים לתחום.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

4. הפיקסל של פייסבוק

שימושים נפוצים בפיקסל

פיקסלו הוא חתיכת קוד שבנוי משילוב של JAVASCRIFT  ו-HTML

ישנם 2 שימושים עיקריים בפיקסל של פייסבוק:

1. מעקב וצביעת מבקרים באתר: הפיקסל עוזר לזהות איזה אנשים לחצו על המודעות וביקרו באתר או בדף נחיתה ומוסיף אותם לרשימה באזור ‘קהלים’ במערכת הפרסום. זה מאפשר לנו לפרסם שוב לקהל רלוונטי יותר וליצור קהלים נוספים שדומים לאותם קהלים.

2. מעקב אחר אחרי הרשמות ורכישות: אם נרצה למדוד פעולות מסוימות שהגולשים ביצעו בדף (כמו למשל רכישה,השארת פרטים, יצירת קשר וכדומה) נוכל להטמיע פיקסל בדפים מסויימים והם ישלחו מידע למערכת הפרסום בהתאם להגדרות שלנו.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

מבוא לרימרקטינג (שיווק מחדש)

Remarketing או שיווק מחדש: זהו פרסום חוזר לכל הגולשים שביקרו באתר או בדפי הנחיתה שלנו, בהם מותקן הפיקסל של פייסבוק, או ביצעו פעולה מסוימת כמו הביעו מעורבות בתוכן, צפו בסרטון וכו’.

למה להשתמש ברימרקטינג?

  • פרסום רימרקטינג זול יותר ברוב המקרים מפרסום לקהל חדש.
  • בעזרת רימקטינג אפשר לקבל החזר טוב יותר על ההשקעה. הסיבה לכך היא שאנחנו מפרסמים לקהל שכבר מכיר ונחשף לעסק ולתכנים שלנו בעבר. הסיכוי לגרום לקהל כזה לבצע פעולה הוא גדול יותר ולכן נקבל החזר גבוה יותר על ההשקעה שלנו בפרסום.
  • ניתן לעשות קישור ספציפי לתוכן שהגולש כבר צפה בו. אם לדוגמא אנחנו יודעים שהגולש קרא מאמר מסוים שבסופו הצענו להירשם לרשימת התפוצה עבור מגנט לידים, אבל הגולש לא נרשם, נוכל לפרסם לו את אותו מגנט לידים שהופיע במאמר שוב ושוב, עד שהוא ירשם.
  • נוכל להניע אנשים בתוך משפך השיווק ולחזק את הפעולות שהם ביצעו, ואולי לא השלימו. לדוגמה, נוכל להראות מודעה ספציפית לגולש שהתחיל את תהליך הרכישה אבל לא סיים אותו, כדי לעודד אותו לסיים את התהליך.

למי כדאי לעשות רימרקטינג?

אנחנו מציעים לעשות רימרקטינג לגולשים שביקרו בעבר באתר שלכם, קראו מאמר או צפו בסרטון וידאו בפייסבוק. בנוסף, כדאי להשתמש ברימרקטינג לגולשים שהורידו את מגנט הלידים או בכל חלק אחר במשפך השיווק.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

שימוש בפיקסל רימרקטינג (שיווק מחדש)

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך מתקינים פיקסל באתר וורדפרס

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך מתקינים פיקסל בדף נחיתה

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך מוודאים שפיסקל רימרקטינג עובד כמו שצריך

כדאי לבדוק האם הפיקסל הוטמע בצורה תקינה באתר, נשתמש בתוסף לדפדפן גוגל כרום שנקרא Facebook Pixel Helper.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך משתמשים בפיקסל המרות

השימוש השני בפיקסל של פייסבוק הוא מעקב המרות. בעזרת הפיקסל אנחנו יכולים לעקוב אחרי פעולות ספציפיות שבוצעו באתר, בדפי הנחיתה ובמשפך שלנו.

למה לבצע מעקב המרות?

  • ספירה של הפעולות שבוצעו בקמפיין: לדוגמה, כמה גולשים נרשמו לרשימת התפוצה בעקבות מודעה להורדת מגנט לידים מסוים, וכמה מתוכם רכשו את המוצר שהצענו לאחר מכן.
  • פיקסל המרות מאפשר לנו לעשות אופטימיזציה (שיפור) למודעות: בגלל שלכל קמפיין נגדיר פעולה מסוימת שאנחנו רוצים שתקרה בקמפיין (כמו המרה או רכישה), מערכת הפרסום של פייסבוק יכול לוודא שהמודעה הספציפית באמת משיגה את התוצאה שאנחנו רוצים. כך נוכל להמשיך ולהציג את המודעות שעובדות במיקומים הנכונים ולגולשים הנכונים וע”י כך לשפר את הקמפיינים תוך כדי תנועה.
  • בחירת הערוץ הרווחי ביותר: בעזרת פיקסל ההמרות, נוכל לראות בדוחות, באיזה ערוץ (פייסבוק, אינסטגרם, רשת הקהלים) אנחנו מקבליים יותר המרות במחיר טוב יותר ואיפה פחות טובות. לפי זה נוכל לבחור את ערוץ הפרסום הרווחי ביותר עבור העסק או ההצעה שלנו.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

התקנת פיקסל המרה במערכת הפרסום

הנה כמה סוגי המרות שאנחנו רוצים למדוד בקמפיין ירוק-עד:

רכישות או Purchase: כאשר גולש רכש מוצר ספציפי. ההמרה נמדדת ברגע שהגולש השלים את תהליך הרכישה, כלומר, רשם את פרטי כרטיס האשראי בדף הסליקה, והגיע לדף תודה. כדי שההמרה תמדד כמו שצריך, נגדיר את ספירת ההמרה רק ברגע שהגולש מגיע לדף תודה.

ליד או Lead: ברגע שגולש נרשם בדף נחיתה. כלומר, כאשר הגולש מזין את הפרטים שאנו דורשים, כמו שם אימייל וטלפון. ההמרה תימדד לאחר שהגולש ילחץ על כפתור האישור ויגיע לדף הבא (דף תודה או דף עם הצעה נוספת).

הרשמה: המרה שמתאימה למקרה שבו אנחנו מציעים מגנט לידים ומבקשים מהגולש להשאיר רק את כתובת האימייל שלו.

אופציה נוספת שאפשר להוסיף לפיקסל ההמרה זה שווי המרה (ליד או רכישה). לדוגמה, אם אנחנו יודעים שכל ליד שווה לעסק שלנו 10 שקלים, אפשר להגדיר שמערכת הפרסום תספור ותציג בכל המרה סכום של 10 ש”ח (או 10 דולר, תלוי בשפת ממשק מערכת הפרסום שלכם בפייסבוק).

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך מוודאים שפיסקל המרות עובד כמו שצריך

כדאי לבדוק האם הפיקסל הוטמע בצורה תקינה באתר, נשתמש בתוסף לדפדפן גוגל כרום שנקרא Facebook Pixel Helper.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

סקירה על מערכת ניהול הפיקסלים

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

שימוש בהמרות מותאמות אישית

המרות מותאמות אישית או Custom Conversions:    

זאת אופציה שדומה מאוד ליצירת קהל יעד ממבקרים באתר. ההבדל הוא שכאן נבחר אתר או אירוע ספציפי ואת סוג ההמרה שנרצה למדוד. כל מי שיבקר בעמוד הספציפי הזה יירשם לי כהמרה, באופן אוטומטי.

הכלי הזה הוא כלי נחמד שמיוחד לאנשים שמחפשים לחסוך זמן או במידה ואנחנו לא יכולים לשנות את קוד הפיקסל (לדוגמה, אם אין לנו גישה למערכת הניהול של האתר שבו מותקן הפיקסל).

נכון לצילום סרטון זה, אפשר ליצור עד 40 המרות מותאמות אישית ואפשר למחוק כאלו שלא נמצאות בשימוש.

חשוב לציין שהשימוש בהמרות מותאמות אישית לא תמיד מדוייק.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

5. קהלי יעד (Audiences) של פייסבוק

3 סוגי הרשימות שכל עסק צריך

כשאנחנו מדברים על קהל יעד, הכוונה היא לאילו גולשים אנחנו הולכים להציג המודעות שלנו.

ישנם 3 סוגי הרשימות שכל עסק צריך:

1. רשימת מבקרים באתר – רשימה של אנשים שביקרו באתר שלנו במסגרת של זמן מסוים. פייסבוק נותן הגבלה של 180 ימים של אנשים שביקרו באתר שלנו.

2. רשימת תפוצה – רשימת האימיילים,רשימת הנרשמים לרשימת התפוצה שלנו אנחנו יכולים לדוור במייל.

3. רשימת לקוחות

במסגרת קמפיין ירוק-עד מוצלח, אנחנו רוצים כל הזמן להגדיל את מספר האנשים שמבקרים באתר שלנו, מספר הנרשמים לרשימת התפוצה שלנו ולהמשיך לשווק להם באימייל ולהגדיל את רשימת הלקוחות שלנו שקנו את הצעות הדומינו שלנו או ממקסם רווח ובעצם להגדיל את ההכנסות משלושת הרשימות הגדולות.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

שימוש בקהלים מוגדרים מראש

בתוך מערכת הפרסום ניתן ליצור כמה סוגי קהלים שונים:

1. קהלים מוגדרים מראש:

  • ביקרו בעמוד אינטרנט שבו נמצא הפיקסל, במסגרת תקופה של עד 180 ימים.
  • ביקרו באתר האינטרנט או בבלוג
  • ביקרו בדף נחיתה של מגנט לידים או בדף מכירה של מוצר או שירות.
  • הביעו מעורבות בתוכן לדוגמה, צפו בסרטון וידאו בתוך פייסבוק.
  • קראו מאמר ספציפי, ברגע שאנחנו יודעים שהגולש קרא תוכן בנושא ספציפי, אפשר לפרסם לו את מגנט הלידים, מוצרים ושירותים נוספים שרלוונטיים לנושא של המאמר.

2. קהלים מועלים: העלאת רשימה של לקוחות שיש לנו רשימה של הפרטים שלהם בפייסבוק.

  • רשימת תפוצה: מערכת הפרסום בפייסבוק יכולה לעשות הצלבה בין כתובות האימייל ברשימת התפוצה שלי, אותם נעלה למערכת, לבין משתמשים בפייסבוק שנרשמו עם אותה כתובת אימייל לאתר. ככה נוכל לפרסם להם גם דרך המייל וגם דרך הפייסבוק.
  • רשימת טלפונים: פייסבוק יכול לעשות הצלבה בין מספרי הטלפוןו שנעלה למערכת לבין מספר הטלפון שהמשתמשים ציינו בפרופיל שלהם, או נרשמו דרכו. כך אפשר לפרסם שוב אל לקוחות שקנו בעבר או שפשוט  יש לנו את הפרטים שלהם.
  • רשימת רוכשים: ברגע שמספיק אנשים רכשו מוצר או שירות, כדאי להעלות את הפרטים שלהם למערכת הפרסום. כך נוכל לבקש ממערכת הפרסום לא להציג להם שוב את אותה הצעה וזה יעזור לחסוך כסף ולהגדיל את ההחזר על ההשקעה. בנוסף, בגלל שאנחנו יודעים שהם לקוחות משלמים, כדאי יהיה להציג להם הצעות נוספות.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך ליצור קהל מוגדר מראש מרשימה קיימת

ישנם כמה סוגים של קהלים מותאמים מראש:

  • Customer File או רשימת לקוחות שיש לנו את פרטי האימייל או הטלפון שלהם.
  • Website Traffic  או תנועה באתר. אנשים שביקרו באתר או בדף נחיתה שבו מותקן פיקסל רימרקטינג.
  • App Activity או פעילות באפקליקציה:  אם יש ברשותכם אפליקציה בפייסבוק, אפשר ליצור רשימה מכל האנשים שהורידו והשתמשו באותה אפליקציה.
  • Engagement on Facebook או מעורבות בפייסבוק: כן מדובר בגולשים שהשאירו פרטים במודעת לידים, צפו בתוכן מסוג “קנבס” או צפו בסרטון וידאו. שימו לב שבוידאו אפשר ליצור קהל לפי פרק הזמן שהגולשים צפו בתוכן, לדוגמא צור קהל רק מגולשים שצפו במשך 3 שניות, 25%, 50% וכדומה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך ליצור קהל מוגדר מראש שהביע מעורבות בתוכן

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

שימוש בקהל דומה (Lookalike)

יצירת קהלי לוקאלייק (קהלים דומים) הוא זהו אחד החלקים הכי חשובים במנוע של קמפיין ירוק-עד והכנסה של עוד לקוחות אל תוך משפך השיווקי.

איך עובדת יצירת קהל לוקאלייק

כשאנחנו מעלים קהל יעד מוגדר מראש, לדוגמא רשימת תפוצה, או כשסימנו גולשים שביקרו באתר שלנו בעזרת הפיקסל של פייסבוק, אפשר לבקש מפייסבוק למצוא אנשים דומים לאותו קהל שהעלתי. בזכות כמות האינפורמציה הגדולה שיש לפייסבוק על הגולשים שלה, מערכת הפרסום יכולה למצוא גולשים נוספים שדומים מאוד במאפיינים שלהם לאותו קהל ראשוני.

סוגי קהלי Lookalike:

  1. קהל דומה לגולשים שביקרו באתר
  2.  קהל דומה לגולשים שצפו בוידאו
  3. קהל דומה לגולשים שביקרו בדף נחיתה
  4.  קהל דומה לגולשים נרשמו למגנט לידים
  5. קהל דומה לגולשים שרכשו מוצר או שירות כלשהו.
  6. קהל דומה לנרשמים ברשימת תפוצה
  7. קהל דומה לאוהדים בעמוד הפייסבוק

הסוד הוא שפייסבוק יכולה לעשות לנו את כל העבודה הקשה. התפקיד שלנו הוא פשוט להביא כמות גדולה של קהל ראשוני אל תוך המשפך.

לדוגמא, נניח שהגדרנו קהל לוקאלייק לגולשים שביקרו באתר שלנו. ככל שנביא כמות גדולה יותר של גולשים לאתר, פייסבוק יבין בצורה טובה יותר את קהל היעד הזה וייצר לנו קהל לוקאלייק מעודכן, מדויק ואיכותי יותר. זה בעצם כדור שלג שלא מפסיק להתגלגל.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך יוצרים קהל דומה במערכת הפרסום

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

שימוש בקהל ממוקד

אפשר ליצור קהל ממוקד לפי 3 הגדרות עיקריות:

  • קהל שמבוסס על תחומי עניין
  • התנהגויות
  • חיתוך כפול: בחירת תחום עניין ומסיר ממנו התנהגויות מסוימות

לדוגמא, נוכל ליצור קהל שבו תחום העניין הוא ‘בעלי עסקים’. עליו נעשה חיתוך כפול לפי ‘בעלי עמודים בפייסבוק’. עכשיו יצרנו קהל ממוקד יותר שלבעלי עסקים שהם גם בעלי עמודים בפייסבוק.

אבל לפני שאנחנו ניגשים למערכת הפרסום של פייסבוק במטרה להגדיר קהל ממוקד לפרסום, חשוב להגדיר את קהל היעד שלנו. בהתאם להגדרות ולמאפיינים של הלקוח האידאלי, נדע כיצד להתאים את ההגדרות למערכת הפרסום ובאיזה משתנים, תחומי עניין והתנהגויות נוכל להשתמש.

כדי לעשות את זה, אני ממליץ להוריד את התבנית ליצירת תעודת זהות שיווקית של הלקוח האידאלי.

בעזרת התבנית הזו אפשר לאתר תחומי עניין והתנהגויות שישמשו אותנו לטירגוט (פרסום לקהל מפולח) קהל ממוקד בפייסבוק. בקישור הבא אתם יכולים לראות דוגמה לתעודת זהות שיווקית מלאה ללקוח אידאלי בתחום של אילוף כלבים.

להרחבה על יצירת פרסונה של לקוח אידאלי, אתם מוזמנים לבדוק את תוכנית הפעולה *מפת הדרכים ליצירת מחקר שוק.

*תוכנית פעולה זו זמינה רק עבור חברי קהילת העסקים של המעבדה… לפרטים והצטרפות לחצו כאן.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך להגדיר קהל ממוקד במערכת הפרסום

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

טיפים לגבי טרגוט קהלים נפוצים

טיפים לטרגוט – בעלי עסקים

חיתוך על פי התנהגות

  • Small business Owners
  • Facebook page admins

חיתוך על פי תחום עניין

  • Enterprenuership
  • Facebook Business

טיפים לטרגוט לקוחות פרטיים

חיתוך על פי דמוגרפיה

  •        הורים לילדים
  •        מקצוע

חיתוך על פי תחומי עניין

  •        יוגה
  •        התפתחות אישית

חיתוך על פי התנהגות

  •        Technology early adopters
  •        תושבים זרים

תחת תחומי עניין, ניתן למצוא ולטרגט לעיתים עמודי פייסבוק עסקיים. אבל שימו לב, מערכת הפרסום מאתרת בד”כ רק עמודים שמכילים מעל 10 אלפים אוהדים… ולפעמים לא ניתן לטרגט את אותם דפים בכלל.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

טרגוט בעזרת מסר שיווקי

שימוש בטרגוט בעזרת מסר שיווקי היא שיטה יעילה שעוזרת לנו לייצר טרגוטים שלא יכולנו למצוא במנהל המודעות של פייבוק או להגיע אליהם בדרך אחרת.

אם יש לנו קהל רחב מדי ולא מטורגט, נוכל לפנות אליו עם מסר ממוקד כדי לעזור בפילוח. במקרים כאלו נוכל להשתמש בשיטות תמחור שמטרתן להשיג כמה שיותר קליקים. כך מערכת הפרסום של פייסבוק תאתר אילו קהלים מגיבים טוב יותר למודעה ולפי זה היא תקדם את אותה מודעה לקהלים הרספונסיביים ביותר.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

6. יצירת קמפיין הפרסום

איך יוצרים קמפיין פרסומי מא’ ועד ת’

באיזה מטרת קמפיין נבחר?

Send people to your website או שליחת אנשים לאתר האינטרנט: נשתמש במטרה זו במידה ואנחנו רוצים לשלוח לאנשים לקרוא מאמר או תוכן מסוים באתר, כאשר המטרה העיקרית היא לסמן אותם בעזרת הפיקסל של פייסבוק וליצור קהל מותאם אישית של..

Increase Convetions או יצירת המרות: נשתמש במטרה זו כשאנחנו רוצים לגרום לגולשים להוריד את מגנט הלידים שלנו.

אם אנחנו רוצים לקדם מכירה של מוצר או שירות מסוים, שבתהליך הגולש עובר דרך עמוד תשלום אינטרנטי, נבחר באופציה של שליחת אנשים לאתר.

אבל אם יש שלב נוסף בין דף המכירה של המוצר או השירות לעמוד התשלום האינטרנטי, לדוגמה שלב שבו הגולש מתבקש להשאיר את הפרטים שלו, נשתמש באופציה של יצירת המרות.

טיפ: כשאתם מתבקשים לתת שם לקמפיין, כדאי להסביר מהי המטרה שלו. לדוגמא, נקרא לקמפיין “הרשמה למדריך חינמי – פוסטים שמוכרים”

בחירת סוג ההמרה:

במידה ונרצה שאנשים יורידו את המדריך שלנו נשתמש בפיקסל עם האופציה של Complete Registration

באילו מיקומים נבחר לפרסם את המודעות?

מודעת המרות: לתת למערכת הפרסום של פייסבוק לבחור את המיקומים הטובים ביותר, בעזרת Automatic Placemant.

מודעת תנועה (בעבר קליקים): שני מיקומים שפחות רלוונטים למודעה מסוג זה הם אינסטגרם ו-Audience Network.

אינסטגרם: קליקים לא איכותיים

Audience Network: יעיל מאוד לקמפיין רימרקטינג

בחירת תקציב:

לצורך קמפיין ירוק-עד מומלץ לבחור בתקציב יומי ללא הגבלת זמן.

איך נבחר את סוג האופטימיזציה של הקמפיין?

המרות: נבחר באופציה זו אם זה קמפיין המרות שהמטרה שלו היא להשיג כמה שיותר הרשמות או רכישות.

הצגה (Impression): נבחר באופציה זו אם אנחנו רוצים להציג את המודעה לכמה יותר אנשים. אבל שימו לב, כשאנחנו רוצים להשיג כמה שיותר הרשמות, לא נבחר באופציה הזו.

תנועה (בעבר קליקים): נבחר באופציה זו אם אנחנו רוצים להשיג כמה שיותר קליקים לתוכן באתר או בדפי נחיתה.

צפיות ייחודיות: נבחר באופציה זו אם המטרה שלנו היא שהגולשים ייחשפו למודעות שלנו רק עד פעם אחת ביום.

ספירת המרה:

השאלה היא, לאחר כמה זמן מרגע הקליק הראשונ על מודעת פייסבוק, שמובילה להצעה מסוימת, המערכת עוד תספור את ההמרה ותקשר אותה למודעה הספציפית. כדי לקבל תוצאות מדויקות יותר, אני ממליץ להשאיר את זה על יום אחד.  אבל, אם אנחנו רוצים לעקוב אחרי רכישות באתר מכירות, שבו לאנשים לוקח יותר זמן לקבל החלטת רכישה, אפשר לבחון מסגרת זמן של שבוע או חודש.

באיזה שיטת תמחור נבחר?

בקמפיין ירוק-עד, שהמטרה שלו היא שכמה שיותר דברים יהיו על אוטומט, נבחר כמעט תמיד באופציה של תמחור אוטומטי. אבל, במידה ואנחנו רוצים להשתמש בתמחור ידני פייסבוק יגיד לנו מהו הביד (הצעת המחיר) שהוא ממליץ לנו לשים.

אופן הצגת המודעה:

בד”כ נבחר הצגת מודעה באופן סטנדרטי. אבל אם אנחנו רוצים לקדם מבצע והגדרנו תקציב של 500$ אנחנו יכולים לבחור באופציה Accelerated. ככה נשיג הרבה חשיפה אבל לא בהכרח נשיג החזר טוב על ההשקעה.

טיפ: כשאתם מתבקשים לתת שם לסדרת המודעות, כדאי לקרוא לאדסט בשם של הקהל אליו אנחנו מפרסמים. לדוגמה, נרשמים לתפוצה או תחום עניין ‘בעלי עסקים’ וכדומה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

קידום פוסט כמודעה

אפשר להשתמש בפוסט שיצרנו בעמוד כמודעה ממומנת במערכת הפרסום. כדי לעשות את זה, נעלה פוסט לעמוד העסקי בפייסבוק וישירות נקדם אותו בעזרת כפתור Boost Post. לאחר מכן נכנס למערכת הפרסום ונגדיר את הפוסט הזה כמודעה. קידום הפוסט ישיג הרבה מאוד לייקים ושיתופים וייצר לנו המון מעורבות חברתית.

מה קורה אם לא מצליחים את הפוסט?

אם אנחנו רוצים לקדם פוסט אבל לא מצליחים למצוא אותו במנהל הפרסום צריך…

1. להיכנס לעמוד העסקי ולחפש את הפוסט שאנחנו רוצים לקדם.

2. נלחץ על התאריך של פרסום הפוסט שמופיע מתחת להפוסט, כמו בתמונה.

3. כשהפוסט ייפתח בחלונית חדשה, נלך לשורת הכתובת ונעתיק את המספר שמופיע אחרי /posts/. כמו בתמונה

4. נחזור לשלב יצירת המודעה ונלחץ על הזמן מזהה פוסט (או Enter post id), שם נדביק נכניס את המספר שהעתקנו ונלחץ אישור.

אופציה נוספת היא להגיע לרשימת כל הפוסטים שפורסמו בתוך מערכת הפרסום פייסבוק. כדי להגיע לשם צריך ללחוץ על הכפתור העליון של מנהל המודעות ולבחור את אופציית פוסטים בדפים (או Page posts). באזור זה נוכל לראות את כל הפוסטים שפרסמנו בעמודים שלנו בעבר.

אפשר גם לפרסם או לתזמן פוסט מסויים בעמוד שלנו ישירות ממערכת הפרסום. ככה אותו פוסט יקבל לייקים ותגובות מאוהדי העמוד ובגלל זה עלויות הפרסום שלו יהיו הרבה יותר זולות.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך לקרוא את הנתונים במערכת הפרסום

כך נראה המסך הראשי של מערכת הפרסום (כאשר יש כמה קמפיינים באוויר).

  1. סיכום ההוצאה כספית לפי פרק זמן מסוים (יום, שבוע, חודש וכדומה).
  2. לחצן לשינוי מצב הקמפיין, דלוק או כבוי.
  3. שם הקמפיין.
  4. מצב הצגת המודעות בתוך הקמפיין: פעיל, כבוי, הסתיים או הסתיים לאחרונה.
  5. תוצאות הקמפיין. משתנה לפי סוג המטרה של הקמפיין: כמות המרות, קליקים, מעורבות וכו’.
  6. תפוצה, לכמה גולשים נחשפו המודעות בקמפיין
  7. עלות פר מטרת הקמפיין. לדוגמא, עלות לקליק, להמרה, מעורבות, צפייה בסרטון וכו’.
  8. סכום ההוצאה על קמפיין מסויים.
  9. פרק הזמן שהקמפיין אמור להסתיים.
  10. המלצות ממערכת הפרסום של פייסבוק.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך לבנות לוח בקרה מותאם

בחלק זה של ההדרכה, נלמד איך לבנות לוח בקרה שמותאם רק לנתונים שבאמת חשובים לנו בקמפיין ירוק-עד.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך לשכפל קמפיינים, אד-סטים ומודעות

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך לערוך מספר מודעות במקביל

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

7. אופטימיזציה (שיפור) של קמפיינים

5 שיטות לאופטימיזציה של קמפיינים

אם הקמפיין רץ תקופה מסויימת, נרצה לבדוק מה אפשר לשפר או מה אפשר לתקן, במידה והקמפיין לא עובד כמו שצריך.

ישנם 5 שיטות לעשות אופטימיזציה (שיפור) של קמפיין:

1.על פי מחיר לפעולה: נעשה שיפור ברמה כזו, אם אנחנו עושים קמפיין קליקים ורוצים לבדוק כמה אנחנו משלמים פר קליק.

2.פיצול קהלים ומיקומים: אם יש סדרת מודעות (אדסט) מסויימת שמשיגה קליקים במחיר נמוך, נוכל לכבות את שאר סדרות המודעות. גם בתוך סדרת המודעות עצמה, נוכל להציץ ולהבין איזה קהלים מגיבים טוב יותר לקמפיין ובאיזה מיקומים המחיר הוא הנמוך ביותר.

לדוגמא, אם נתקל בקמפיין שמשיג המרות במחיר גבוה מהמחיר שאנחנו מוכנים לשלם עבור המרה, רק במיקום ספציפי, למשל בזרם החדשות (Newsfeed), נבין שאולי עדיף שלא נפרסם בכלל במיקום הזה.

אופציה שנייה היא שנפצל את הקהל לפי מיקומים

נוכל גם למדוד איזה מין קהל השיג המרות טובות יותר, נשים או גברים. אם נמצא שנשים ממירות טוב יותר במחירים זולים יותר, נוכל להוריד לגמרי את הפרסום לגברים או לפצל לשתי סדרות מודעות – אחת לנשים בלבד עם תקציב גבוה ושנייה לגברים בלבד עם תקציב נמוך יותר.

3. שינוי שיטת תמחור: אם יש קמפיין שרץ בתקופה מסוימת, אבל הוא לא ממיר בצורה מספיק טובה, אפשר לשנות את שיטת התמחור (נמצאת ברמת סדרת המודעות). רעיון נוסף הוא לשכפל את סדרת המודעות המקורית ורק בה לשנות את שיטת התמחור. ככה נוכל ולבחון את הביצועים של שתי סדרות המודעות זו לצד זו.

4. שינוי מטרת קמפיין: אם יצרנו מודעת וידאו ואנחנו מקדמים אותה בתור קמפיין המרות, אבל המודעה לא מקבלת המרות במחיר טוב לאורך זמן, נוכל להחליף את מטרת הקמפיין מקמפיין המרות לקמפיין צפייה בוידאו. זהו ניסוי שאתם חייבים לעשות בעצמכם. שינוי מטרת הקמפיין יכול להביא תוצאות שונות, לפעמים זה עובד טוב יותר ולפעמים פחות.

5. הוספת תוכן: אם הקמפיין עדיין לא עובד, נוכל לשנות ולהוסיף תכנים כמו מאמרים, וידאו או פוסט ארוך יותר. המטרה היא לייצר יותר תוכן מקדים לפני שאנחנו מבקשים מהגולש לעשות פעולה מסוימת.

אסטרטגייה שעובדת טוב עבורנו היא להפוך פוסט ארוך, שבו אנחנו מציעים מגנט לידים, לסרטון וידאו עם אותו טקסט בדיוק.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

איך להגדיל (Scale) קמפיינים

כשאנחנו רואים שיש קמפיין שעובד טוב ואנחנו מקבלים החזר טוב על ההשקעה, נרצה לעשות לו scaling, או בעברית להגדיל אותו. יש כמה דרכים להגדיל קמפיין, אנחנו ממליצים לכם לבחור דרך אחת בכל פעם ולבחון אותה.

הגדלה ברמת הקמפיין

1. שינוי של מטרת הקמפיין: רעיון אחד להגדיל את הקמפיין הוא לשכפל את הקמפיין המקורי ולשנות את המטרה שלו. ככה נוכל להריץ 2 קמפיינים במקביל, עם מטרות שונות שבסופו של דבר מובילים לאותה תוצאה. לדוגמא, אם הקמפיין המקורי הוא מודעת וידאו שמובילה לדף נחיתה, נוכל ליצור קמפיין דומה נוסף שהמטרה שלו היא קמפיין המרות עם וידאו שמפנה גם כן לאותו דף נחיתה. ככה יצרנו שני קמפיינים שעוזרים לקדם אחד את השני.

2. שכפול קמפיין: לפעמים רק לשכפל קמפיין מצליח ולהריץ אותו במקביל לקמפיין המקורי, בלי לשנות את קהל היעד או את המודעה, יכול לעזור להגיע ליותר קהל ולהשיג יותר תוצאות.

הגדלה ברמת קבוצת המודעות

3. העלאת התקציב היומי לקבוצת מודעות: נעלה את התקציב עד שנראה שהמחיר להמרה או לתוצאה אחרת שאנחנו רוצים להשיג כבר לא משתלם לנו.

עשו זאת במדרגות של עד 50% יותר תקציב בכל שבוע. הסיבה לכך היא שהדגלת התקציב מעל 50% בבת אחת, עלולה לגרום לבעיה עם האלגוריתם של פייסבוק (מניסיון אישי וכואב…) ומה שיקרה זה שההמרות או הקליקים יהפכו להרבה יותר יקרים. לכן ההמלצה החמה שלנו היא לשמור על הגדלת התקציב רק ב-50% בכל שבוע, ולא לנסות להעלות בתקציב מהר מידי.

4. שכפול סדרת מודעות: לפעמים רק שיכפול של סדרת מודעות תחת אותו קמפיין, ללא כל שינוי, יכול לעזור להגיע ליותר קהל ולהשיג יותר תוצאות.

5. לשכפל סדרות מודעות לקהלים חדשים: במקרה כזה, נרצה להבין אילו קהלים הגיבו בצורה טובה למודעות שלנו ולעשות קמפיין לקהלים עם מאפיינים דומים.

6. סדרות מודעות לקהלים דומים: אפשר גם לשכפל סדרות מודעות ולפרסם לקהל דומה (Lookalike) שיצרנו באתם לשלבים השונים במשפך. להזכירכם, אמרנו שאפשר לייצר קהל דומה מהנרשמים לרשימת התפוצה (שׁלב 2 במשפך) ולהם לפרסם תוכן (שלב 1 במשפך).

7. הרחבת הקהל הדומה: אפשר להגדיל את גודל הקהל הדומה, אם יצרנו קהל בגודל 1%, אפשר עכשיו להרחיב לקהל בגודל 2%, וכן הלאה.

הגדלה ברמת המודעות

8. יצירת מודעות חדשות: אחת הדרכים הכי ברורות להגדיל קמפיין זה ליצור עוד המון מודעות נוספות ולנסות להריץ אותם במקביל. 

אם בחרנו באופציה הזו, חשוב להגדיל את התקציב בהתאם. כך המודעות החדשות (והקיימות) ירוצו על תקציב רחב יותר ויקבלו יותר חשיפות. שימו לב שהאופציה הזו לא תמיד עובדת ואני מזמין אתכם להתנסות בעצמכם.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

מה לעשות אם הקמפיין מתעייף

יכול להיות שתתקלו במצב שבו המחירים של הקמפיין עולים עוד ועוד או שהתוצאות לא מספיק טובות. במקרה כזה אפשר להגיד שהקמפיין התעייף או נשחק. אבל אל דאגה, יש 5 פעולות שאפשר לעשות כדי לשפר את הקמפיין.

1. ליצור קריאייטיב ולכתוב טקסטים חדשים למודעות: הרעיון פה הוא לנסות לעשות כמה שינויים ולבדוק מה עובד. יכול להיות שתגלו ששינוי של כמה מילים או תמונה אחת גורמת למודעה להיות מוצלחת יותר מכל מה שיצרתם בעבר.

2. ליצור מודעות וידאו: אפשר לתת חיים חדשים לקמפיין שמתעייף בעזרת מודעת וידאו. פשוט צלמו את עצמכם מקריאים את הטקסט של פוסט בפורמט ארוך (אם אתם משתמשים בסוג פוסט כזה) והעלו אותו בתור קמפיין המרות או צפייה בוידאו. ככה גם תוכלו ליצור קהלי רימרקטינג ולוקאלייק בהתאם לגולשים שצפו בסרטון. היו מקרים שבהם חסכתי 40%-50% מהמחיר להמרה רק משינוי מודעת טקסט למודעת וידאו!

3. יצירת תוכן חדש: פייסבוק היא פלטפורמה שאוהבת חדשנות. לכן אפשר ליצור תכנים חדשים כמו מאמרם ,פוסט בפורמט ארוך חדש וכדומה.

4. דיוור לרשימת תפוצה: כדי לרענן את הקהלים שנחשפים לקמפיין אפשר לשלוח מייל על אחד השלבים במשפך השיווק. אם התקנו פיקסל רימרקטינג, ברגע שמערכת הפרסום של פייסבוק תזהה עוד קהל, תהיה לה יותר אינפורמציה לייצר קהל לוקאלייק וככה נוכל לתת “בוסט” לאותו קמפיין שיווקי. חוץ מזה, יכול מאוד להיות ששאותם גולשים שנחשפים לקמפיין בפייסבוק נמצאים גם ברשימת התפוצה שלנו. ככה נוכל לשלוח להם מסרים מקבילים לגבי ההצעה, ואחרי זה גם לרדוף אחריהם ברימרקטינג של פייסבוק. 

5. תקציב יומי: כשקמפיין עובד טוב, נשאף תמיד להעלות את התקציב כדי להוציא כמה שיותר מהקמפיין. אבל שימו לב, הרבה אנשים מנסים “לסחוט” עוד ועוד המרות ולקוחות מתוך מערכת הפרסום. בגלל זה הם רוצים להוציא כמה שיותר כסף על קמפיין מוצלח. אבל בשלב מסוים נבין שלמרות שהעלנו את התקציב באופן קבוע, לקמפיין יש גבול השקעה שמעליו הוא יכול להישחק.

במקרה כזה, אנחנו צריכים להוריד את התקציב, עד שנזהה את ההשקעה האידאלית בקמפיין. כדי לשמור על ביצת הזהב שלנו, נרצה למצוא תקציב שפייסבוק מרגיש נוח איתו בזמן שאנחנו שומרים על מחיר שהוא משתלם להמרה.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

סיכום

מילים אחרונות

אם עקבתם אחר השלבים האחרונים ועמדתם בכל המשימות, צריך להיות לכם עכשיו קמפיין ירוק-עד באוויר. אין ספק שיצירת קמפיין ירוק-עד הוא תהליך שדורש עבודה, אבל זהו תהליך מאוד מתגמל.

בזמן שהמתחרים שלכם מתאמצים לחשוב על עוד תוכן או רעיון למודעה, הקמפיין שלכם יכול להכניס לכם לקוחות לעסק, מבלי שתצטרכו לעשות דבר, לאחר הבנייה הראשונית. ככה באמת ממנפים את היכולות של מערכת הפרסום בפייסבוק.

אני מקווה שקיבלתם המון ערך מההדרכה הזו ואני מחכה כבר לראות את התוצאות שהקמפיין שלכם ישיג עבורכם, וכמה זמן ומאמץ תחסכו ברגע שהוא יהיה באוויר.

אל תשכחו שאתם יכולים לשאול שאלות בנושא קמפיינים ירוקי-עד בלחיצה על הקישור הבא.

צוות המעבדה לשיווק דיגיטלי ואני מחכים לענות על כל השאלות שלכם בקבוצת הפייסבוק הסגורה*.

*זמין רק עבור חברי קהילת העסקים של המעבדה… רוצים להצטרף ולקבל ליווי אישי מצוות המומחים שלנו? לחצו פה

בהצלחה,
עומר בר.

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

מה עכשיו

כל הכבוד! עשיתם דרך ארוכה.

הנה כמה הדרכות שאני ממליץ שתעשו עכשיו:

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…

אפשר לקבל את המשוב שלך על ההדרכה הזו?

סיימתי, אפשר לעבור לשלב הבא…